Karolina Nolbrzak

Karolina Nolbrzak (ur. 22 sierpnia 1981 w Gdyni) – polska aktorka telewizyjna i teatralna. Współpracuje z Teatrem Collegium Nobilium w Warszawie. W 2007 roku ukończyła Akademię Teatralną im.Aleksandra Zelwerowicza w Warszawie.

W lutym 2009 roku wystąpiła w polskiej edycji Playboya.

Filmografia

  • od 2010:Plebania jako Iwona
  • 2010: Szamka jako Gosia
  • od 2009:Na Wspólnej jako Magdalena Żebrowska
  • 2009: Trzy Minuty. 21:37 jako policjantka
  • 2009: Rewers
  • 2009: Popiełuszko. Wolność jest w nas
  • 2008: Twarzą w twarz (II seria) jako Karolina Klimczak
  • 2007: Dwie strony medalu jako Beata

Gościnnie

  • 2010: Ojciec Mateusz jako Ewa
  • 2008: Teraz albo nigdy! jako Ekspedientka
  • 2006: Daleko od noszy jako Ewa
  • 2005: Magda M. jako Studentka Wojtka
  • 2005: Tak miało być jako Natalia
  • 2004-2006: Pensjonat pod Różą jako Karolina Więch (2005)
  • 2004-2006: Bulionerzy jako Studentka Joasia (2005)
  • 2003-2008: Glina jako Żona policjanta (2007-2008)
  • 2003-2008: Na Wspólnej jako Patrycja (2008)
  • 2000-2008: M jak miłość jako Oliwia (2006-2007)
  • 2000-2008: Plebania jako Daria, siostra księdza Piotra (2006)
  • 1999-2008: Na dobre i na złe jako Dagmara, dziewczyna Darka (2003)

Role teatralne

  • Usta pełne ptaków Caryl Churchill i Davida Lana – jako Yvonne oraz Bachantka III
  • Tańce w Ballybeg Briana Friela – jako Rose

Category: Bez kategorii

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>